Uslovi korišćenja

Molimo Vas da pažljivo pročitate uslove korišćenja Web sajta www.mgelectronic.rs . Korišćenjem sajta prihvatate uslove korišćenja i da sve sadržaje koristite isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost. Vaši lični podaci se koriste u skladu sa politikom “Privatnosti podataka”.

M&G electronic d.o.o. poseduje autorska prava na sve sadržaje Web sajta www.mgelectronic.rs. Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela Web sajta bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem istih i podložno je tužbi.

Prikazane cene na sajtu su sa uračunatim PDV-om. Zadržavamo pravo izmene cena, tehničkih opisa i drugih podataka o proizvodima bez prethodne najave. Sve informacije o proizvodima M&G electronic d.o.o. dobija od strane proizvođača i oni su jedino odgovorni za njihovu tačnost.

M&G electronic d.o.o. nije odgovoran za tipografske ili druge greške i propuste u prikazu cena, fotografija i tehničkih podataka na Web sajtu. Web linkovi (veze) koje sa našeg Web sajta vode ka drugim Web lokacijama obezbeđuju dodatne podatke o proizvodima i proizvođačima. Ove veze koristite na sopstvenu odgovornost jer M&G electronic d.o.o. ne utiče na njihov sadržaj.

 

Procedura kupovine

  1. Slanje narudžbine putem Web sajta.
  2. Nakon primljene narudžbine, prodavac isporučuje naručene proizvode u predviđenom roku.
  3. U slučaju bilo kakve promene (cena, rok isporuke, dostupnost proizvoda) prodavac obaveštava kupca putem telefona.
  4. Ukoliko kupac želi da otkaže narudžbinu potrebno je da to učini u najkraćem mogućem roku putem telefona.

 

Troškovi dostave i plaćanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu proizvoda i naknadno se obračunavaju na osnovu cenovnika kurirskih i poštanskih službi. Za narudžbine čija vrednost prelazi 5000,00 RSD troškove dostave snosi prodavac. Narudžbine je moguće preuzeti i u našoj radnji pri čemu se troškovi dostave ne obračunavaju. 

Plaćanje robe se vrši pouzećem prilikom preuzimanja paketa ili virmanski, na osnovu izdate profakture.

 

Garancija kvaliteta

Garancija na saobraznost proizvoda je 24 meseca od dana kupovine. Garancija na saobraznost proizvoda koji se smatraju potrošnom robom može biti manja od 24 meseca. Delovi uređaja podložni habanju ne podležu garanciji. 

Davalac garancije, u garantnom roku, o svom trošku obezbeđuje otklanjanje kvarova i nedostataka proizvoda, koji proizilaze iz nepodudarnosti stvarnih sa propisanim, odnosno deklarisanim karakteristikama proizvoda. U slučaju neizvršenja ove obaveze, davalac garancije će zameniti proizvod novim ili vratiti novac.

Garantni rok počinje danom prodaje  uređaja, koji se unosi u garantni list i overava pečatom i potpisom ovlašćenog prodavca. Kupac gubi pravo na garanciju ako se kvar izazove nepridržavanjem datim uputstvima za upotrebu i ako su na proizvodu vršene bilo kakve popravke od strane neovlašćenih lica.

M&G electronic d.o.o. garantuje za kvalitet proizvoda iz svog asortimana, kao i za usklađenost proizvoda sa navedenim karakteristikama na Web sajtu.

 

Reklamacije

Prilikom prijema narudžbine, dužnost kupca je da izvrši vizuelni pregled paketa i da ukoliko primeti oštećenja, odbije prijem istog i obavesti prodavca putem telefona. Ukoliko je roba unutar paketa fizički oštećena, potrebno je da kupac u roku od 24h od prijema paketa kontaktira kurirsku službu kako bi se napravio zapisnik. U slučaju da je roba fizički neoštećena, ali neispravna, potrebno je da nas kontaktirate kako bismo rešili reklamaciju.

Kupac može bez obrazloženja vratiti proizvod prodavcu u roku od 14 dana od dana prijema, ukoliko proizvod ne odgovara tehničkoj specifikaciji, pri čemu je potrebno popuniti obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu. Prodavac se obavezuje da izvrši povraćaj novca uz dostavljeni fiskalni račun. Ukoliko je proizvod mehanički oštećen, prodavac nije u obavezi da izvrši povraćaj novca. Proizvod je potrebno vratiti u originalnoj ambalaži. Troškove povraćaja robe snosi kupac.

 

Povraćaj robe

Kupovina putem našeg Web sajta www.mgelectronic.rs smatra se prodajom na daljinu po Zakonu o zaštiti potrošača ("Sl. glasnik RS" br. 62/14).

Krajni kupac (potrošač) može bez obrazloženja vratiti proizvod prodavcu u roku od 14 dana od dana prijema ukoliko proizvod ne odgovara tehničkoj specifikaciji i nije korišćen, pri čemu je potrebno popuniti obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu. Prodavac se obavezuje da izvrši povraćaj novca uz dostavljeni obrazac u roku od 14 dana od dana prijema robe od kupca. Ukoliko je proizvod mehanički oštećen, prodavac nije u obavezi da izvrši povraćaj novca. Proizvod je potrebno vratiti u originalnoj ambalaži, sa fiskalnim računom i garantnim listom (ukoliko je izdat). Troškove povraćaja robe snosi kupac.

Ukoliko kupac ima prigovor na saobraznost robe postupak je sledeći:

  1. kupac je dužan da proizvod dostavi lično u našem maloprodajnom objektu ili nas obavesti kako bi organizovali preuzimanje robe kurirskom službom,
  2. da nam uz proizvod (poželjno u original ambalaži) dostavi i original fiskalnog računa, garantni list (ukoliko je izdat),
  3. da nam opiše neispravnost i kako je došlo do kvara.

U roku od 8 dana od prijema reklamiranog proizvoda prodavac je dužan da obavesti kupca o načinu rešavanja reklamacije.

 

Otkazivanje narudžbine

Ukoliko kupac želi da otkaže narudžbinu, potrebno je da nas obavesti putem telefona u najkraćem roku. Od trenutka kada pošaljemo narudžbinu ona se više ne može otkazati.

 

Količinski popust

Iskoristite količinske popuste i kupujte povoljnije. Procenat popusta zavisi od količine naručenih proizvoda i unapred je definisan.

Popusti su podložni promenama i ne važe za proizvode na akciji.

 

Minimalna količina za naručivanje

Određeni proizvodi imaju minimalnu količinu za naručivanje. Minimalna količina je navedena u polju za unos količine za naručivanje. Kupac će dobiti obaveštenje ukoliko pokuša da naruči proizvod u količini manjoj od definisane minimalne količinu za naručivanje izabranog proizvoda.

Minimalne količine za naručivanje su podložne promenama.